[O1] Czy samodzielnie można wyregulować fabryczny LPG?
Zwiń
X
-
[O1] Czy samodzielnie można wyregulować fabryczny LPG?
Witam,
Pytanie może dość dziwne, ale wcześniej miałem jedynie instalacje II gen. Teraz mimo, że auto ma 1,5 roku i niewielki przebieg (17000 km), zastanawiam się, czy warto już teraz robić serwis instalacji, czy poczekać do pełnych dwóch lat i zrobić to razem ze zmianą oleju etc. Słyszałem o 'autokalibracji wtryskiwaczy'. Czy jest to czynność którą można wykonać we własnym zakresie?
Dodam, że auto dobrze chodzi zarówno na gazie jak na LPG. Na LPG jest jednak bardziej czułe na ujęcie gazu (od razu czuję, jakby był cut-off)i chyba minimalnie jest większe opóźnienie na dodanie gazy niż przy benzynie. Lecz z tego co pamiętam, to chyba zawsze tak było.
Dzięki
-
-
co do kalibracji to sam nie zrobisz bo podpina się pod kompa jeśli chodzi teraz dobrze to po co się bawić w kalibrację dla świętego spokoju można to zrobić ale musisz znależć fachmana a nie byle jakiego magika najlepiej zrobić to z wymianą filtrów gazu i masz spokój na 2 lata, ja osobiście miałem problem i znalazłem dobrego fachowca który wyregulował i śmigam do teraz i jest OKI
Komentarz
-
Komentarz